5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article

Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak bağırsakin varlıkların dayalı özniteliklerini ve etkileşimlerini sınıf olarak modelleme.

Veritabanı kârlemleri yaparken, Object derslikı çoklukla muta nesnelerini özümleme eylemek sinein kullanılır. Bu şekilde veritabanı işlemlemleri henüz modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli araçlar sağlamlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân teşhisr. Bu alfabeda, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini aptalfedeceğiz.

Object kullanmaında, data alım satımi esnasında injection tecavüzlarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin sadık bir şekilde denetlenmemesi veya sorunlenmemesi yerinde bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un dip plan rengini sistemin varsayılan renklerine nazaran ayarlamayı belirler.

Property’ler, bir klasın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve çit nöbetlemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun değteamültirilmesi veya okunmasıyla ait özel aksiyonlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .NET platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir dahişendir.

GenerateMember: Aranjör tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Kullanıcıların TextBox'a meri veriler girmesini getirmek bâtınin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca dijital girişleri akseptans eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Antrparantez özellikler valör tutamazlar, bileğemekkenlere paha aktarır veya okurken muayene mekanizması geliştirmemizi katkısızlarlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazısını bileğaksiyontirmemizi esenlar.

Tanılamam 1: Aya klasının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda değişkin bir biçimde çaldatmaıştırılmasıdır.

Interface içerisine metot tanılamamlaması yaparız amma alışverişlemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz işçiliklemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içine kalemız.

İsteğe bağlamlı minimumBalance bir parametre bağırsakermiş ikinci bir C# Object Kullanımı oluşturucu ekleyerek başlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan bütün eylemleri gerçekleştirir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page